Италијанскиот фотограф Gabriele Galimberti сфатил дека прејадувањето со специјалитетите на бабите е универзална појава, па тргнал да истражува што готват бабите насекаде низ светот. Неговата серија „Delicatessen With Love“ прикажува баби од 58 земји, фотографирани пред да почнат со готвење, како и со готовите специјалитети. Еве дел од овие фотографии:
Ерменија – Толма (варијанта на нашата сарма со лозов лист)
Хаити – Ламби (морски полжави) во креолски сос
Малави – Финкубала (гасеници во сос од домати)
Мароко – Бат бот, берберски леб печен во тава
Филипини – Ајкула во супа од кокос
Кајмански острови – Игуана со ориз и грав
Либан – Мјадара (ориз и крем од леќа)
Индија – пилешко виндалу
Летонија – Силке (харинга со компири и урда)
Турција – Карнијарик (модри патлиџани полнети со месо и зеленчук)